KAMPEN FOR MIT LIVS KÆRLIGHED

Af Amir Becirovic, Foto Jonas Koch

Heidi og jeg mødtes på TV-Glad, hvor vi begge arbejder. I det første halvandet år var vi bare venner. Men én dag besluttede jeg mig for at gå efter Heidi, for jeg var blevet glad for hende. Vi brugte meget tid sammen, men da arbejdspladsen har en politik om, at man ikke er for romantiske i arbejdstiden, måtte vi i stedet gemme det til hjemme i privaten. Men vores privatliv var ikke så nemt at forene. Heidi boede i Frederikssund med sin plejefamilie, og jeg boede på Frederiksberg. 


Heidis plejefamilie var ikke glade for tanken om, at deres plejedatter skulle være kærester med en muslimsk spastiker. Men jeg er hverken særlig religiøs eller sidder i kørestol, som de troede, men derimod en dansktalende og selvgående ung mand, der bare gerne ville være kærester med deres plejedatter. Og vi ville bo sammen, der var ingen tvivl. 

Efter lange møder med Heidis mor og far, pædagoger og diverse sagsbehandlere, fik jeg kun mere blod på tanden. De sagde, det var for besværgeligt at flytte sammen i en ny kommune og for besværgeligt at lade to med handicap bo under samme tag. 

Menneskers kærlighed er den samme uanset om de har et handicap ej, men når du får ekstra hjælp og støtte udefra, er det vigtigt, at det følger med, også når man flytter sammen med sin kæreste. Min kone skal være min kone og ikke min hjælper.
Vi fik langt om længe fundet frem til en løsning, hvor begge vores familier accepterede situationen og vores kærlighed og efter 3 år, kunne vi endelig flytte sammen.

Midt i al rodet om kultur, kærlighed, religion, rettigheder, økonomi og mange andre tunge emner, tvivlede jeg aldrig på vores kærlighed. Og nu har vi været muslimsk gift siden 2013. Og ja, der følger da skænderier med, men herrer gud. Hun støttede mig på alle måder undervejs i forløbet på sin egen måde. Jeg har aldrig haft det med nogen, som jeg har det med Heidi.
Hvis du har kærlighed til nogen, så skal det ikke stoppe dig, bare fordi du har et handicap eller fordi, nogen andre udefra prøver at forhindre det.

Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu, så havde hele forløbet været lettere. Det håber jeg med den her klumme, at jeg kan give videre til andre, der sidder i svære situationer med deres livs kærlighed. Gør hvad du føler og ikke hvad andre siger, du skal.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her