RØDE TAL PÅ KONTOEN, ER DET VOKSENT?
Af Christian Zaar Poulsen, Foto Chris Palmgren

Da jeg var ung, så holdt jeg meget fast i, at man bare simpelthen er voksen når man bliver 18 år. Men jeg må indrømme, at jeg slet ikke var voksen på nogen som helst måde da jeg nåede den alder… Jeg kunne ikke klare mig selv i egen lejlighed, holde styr på penge, styre mit temperament (jeg er forresten autist) plus jeg var forfærdelig til at lytte til gode råd som ikke lige passede mig.


Jeg havde nogen enorme planer med en kæreste da jeg var 18 år, om at bo i hus og ha et kuld børn, uden at tænke over at man ikke bare får alt foræret, men at man skal arbejde for det og ikke mindst hvor stort et ansvar det er at ha børn.

Det gik op for mig, da jeg fik min første lejlighed at jeg ikke havde kræfterne til at være i et almindeligt job, at kunne holde styr på min egen hverdag og at jeg ikke ville ha overskuddet til at tage vare om et barn og at jeg desværre var noget af en shopaholic.

Lige dét var simpelthen så galt at jeg hurtigt lærte mine hævekort informationer udenad og ikke engang behøvede at trække det op af lommen, når jeg fandt noget på nettet jeg ville have. Men det skal så lige tilføjes at jeg altid har været go' til tal.

Nu har jeg så fået ret godt styr på det, ingen er perfekte. Men det krævede nogle uheldige, men åbenbart nødvendige erfaringer i livet. Der var en periode med en daværende kæreste, som også var en shopaholic, hvor vores konto’er stod med røde tal næsten helt i starten af hver måned, desværre.

Efter det forhold sluttede og jeg havde brug for at lave nogen drastiske ændringer i min levestil, hjalp min mor mig med at lære at lave et budget.

Nu lægger jeg så selv hver måned et budget i slutningen af måneden for næste måned, hvor jeg skriver de penge op jeg indtjener, trækker et fast madbudget fra, faste regninger og ting jeg ved jeg skal senere på måneden som koster penge. For så til sidst at kunne se hvor mange penge jeg ca. har tilbage at snolde for.

Men takket være alle mine oplevelser og erfaringer, både gode som dårlige plus hjælp fra familie, kan jeg nu klare mig selv i hverdagen og sørge for den rigtige farve tal på kontoen.

Så nu er jeg vist endelig blevet voksen.