BLIVER MAN ENSOM AF AT VÆRE BLIND? 
- Af Dennis Madsere 

Hvad er ensomhed? Det kan være en følelse, som man kan opleve, når man er alene. Den følelse oplever jeg ikke i min hverdag, for jeg opsøger folk, når jeg er ude at gå ture. Folk kan godt få den tanke, at jeg er ensom, fordi jeg bor alene uden at dele lejlighed med andre. Det er jeg ikke, da jeg før hen i mit liv har boet sammen med andre. Det var fint nok dengang, men nu er jeg godt tilfreds med bare at være mig selv.

For at fordrive tiden hører jeg lydbøger, da jeg er blind. Selvom jeg er det, ser jeg stadigvæk tv både nyheder, underholdning og sport. Det er for det meste sport, da det er min helt store interesse. I løbet af en uge kan jeg i gennemsnit nå at høre 3-4 lydbøger. Grunden til at jeg hører lydbøger er, at da jeg så bedre dengang jeg var yngre, var jeg helt vild med at læse bøger. Jeg kunne ligge og læse i timevis, og sådan har jeg det også den dag i dag.

Selvom jeg er blind, har jeg en masse venner og veninder, som jeg er sammen med. Jeg laver også mad til mig selv, og nej, det er ikke ensomt at spise alene. Jeg kan se det jeg vil i mit fjernsyn. Jeg kan lytte til en lydbog på min smartphone. Jeg kan også godt lide at høre musik, det fylder rigtig meget i mit liv. Jeg hører for det meste min gamle musiksamling på min playliste i iTunes. Den består af alle de cd’er, jeg har haft helt tilbage fra min barndom og til den dag i dag.

I min hverdag hænger jeg også ud med mine naboer, som er unge mennesker som mig selv. Vi laver mad sammen hos hinanden. Vi tager til fester sammen. Vi hænger ud i et fællesrum, som også har et køkken, hvor der er mulighed for at spise sammen med andre unge, som bor rundt omkring os.

Jeg er blind, men det gør mig ikke nødvendigvis ensom. Jeg oplever ikke ensomhed i mit liv, jeg forsøger at opleve glæde i stedet for både gennem mine interesser og sammen med andre.