RADIO GLAD
- Anton Løwe Nyborg

ANTON LØWE NYBORG

- programmedarbejder på Radio Glad siden 2014
 
 
 
OPERA, MUSICAL OG VERDENSMUSIK.

- Da Anton var 8 år, inviterede hans mormor ham med i operaen for første gange. Siden da har han elsket opera med liv og sjæl.

- Når Anton skal høre radio, stiller han oftest ind på P2. Han holder især af Lotte Heises operaprogram ”Bravo”.

- Anton håber, at hans radioudsendelser kan påvirke lytterne til at blive mere åbne og fordomsfri overfor mennesker, der falder udenfor normalen.

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN
SANG UNDER ÅBEN HIMMEL

Louise Dencker Rasmussen er sanger og har været med i flere musicals på Nyborg Voldspil - Danmarks ældste friluftteater, der åbnede tilbage i 1939.
Hun fortæller om de opsætninger, hun har været med i - især Vinden I Piletræerne, som betød meget for hende - og hvad Nyborg Voldspil har betydet for hende.
 
MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN 
med Diluckshan Jeyaratnam

Antons kærlighed til musicals er så stor, at han har set sig nødsaget til at lave en ny podcastserie. Første gæst er sanger, musiker og skuespiller Diluckshan Jeyaratnam som fortæller om at spille Prinsen af Egypten helt ovre i Californien. Og så giver han nogle smagsprøver på sin anden store passion; tamilsk musik ( fra egne rødder ).

HVORNÅR KAN JEG FLYTTE HJEMMEFRA?


Anton på 26 og Dorte på 23, har begge et handicap og bor begge hos deres forældre. De drømmer også begge to om at flytte hjemmefra, men det er ikke så lige til.
I følge Handicapkonvention, har alle mennesker ret til selv at bestemme hvor og med hvem de vil bo og derfor vil Anton undersøge, om de får den hjælp de har ret til.

For at blive klogere på konventionen, har han opsøgt to, der arbejder med området til daglig; Nikolaj Nielsen fra Institut for Menneskerettigheder og Kristian Hegaard, MF for Radikale Venstre.

ANTON OG BALLETTEN
MED IDA PRAETORIUS

Findes den perfekte balletsko? Hvor mange timer danser hun om dagen? Og hvad kigger hun efter i sin dansepartners øjne? Få svarene når Anton Løwe har ballerina fra det Kgl. Teater Ida Praetorius i studiet, til en snak om musik og ballet.

ANTON OG OPERAEN 
med Hanna Kappelin

Hanna Kappelin er født og opvokset i Sverige, men tog sin uddannelse som klassisk sangerinde på Det Kongelige Danske Musik Konservatorium og blev derefter hængende i Danmark. Hanna synger oftest i ensemble, men har også prøvet kræfter med opera, som hun håber at komme til at lave meget mere af. Det og meget mere taler Hanna og Anton om i denne episode af Anton & Operaen.


Hør alle afsnit af ANTON OG OPERAEN her

ANTONS ETNISKE HJØRNE

- MED EUROPÆISK FOLKEMUSIK

Anton har været forbi Klaverfabrikken i Hillerød for at høre det tjekkiske band BraAgas. De fire kvinder fra Prag spiller worldmusic med elementer fra oldtids- og middelaldermusik og blander på den måde gamle og moderne instrumenter. Vi skal på en musikalsk rundtur i Centraleuropa med afstikkere til blandt andet Spanien og Balkan.
ANTONS ETNISKE HJØRNE
-MED BALKANMUSIKER BJONKO 

Anton får besøg af den dansk-makedonske musiker Bjonko. De får sig en snak om, hvordan musikken er kommet til Danmark, hvordan den har udviklet sig og hvordan fremtiden ser ud for balkanmusikken. Og så er der livemusik i studiet, så ruderne dugger, kinderne bliver røde og øjnene våde.

Hør alle afsnit af MUSIKKENS MAGI her

ANTONS ETNISKE HJØRNE 

- MED BANGA

Har du nogensinde hørt om Banga? Banga er både musik og dans, men kan også bruges til at helbrede, fejre mm.
Anton har besøg af musikeren Yahya Couchen, der kommer fra det sydlige Tunesien og er født ind i en stor Banga-familie. 
Der bliver danset, sunget, spillet på tromme og metalkastagnetter og så kan du høre historien om, hvor Banga-musikken stammer fra og hvad den bruges til i dag.

FODBOLDTOSSEN OG OPERANØRDEN

Sylvester og Anton er kolleger på Radio Glad. Sylvester er inkarneret fodboldfan. Anton er fuldstændigt forgabt i opera. De to kolleger har besluttet sig for at gøre et ærligt forsøg på at forstå hinandens passioner, selvom der umiddelbart er langt fra slagsangene på Hvidovre Stadion til arierne i Den Kongelige Opera... 

METAL MØDER MUSICAL

Sylvester Bjarnø og Anton Løwe Nyborg er gode venner og kollegaer på Radio Glad. Men når det kommer til musiksmag er de som nat og dag. Anton er vild med musicals og Sylvester sværger til Heavy Metal. Nu har Anton inviteret Sylvester med i Det Ny Teater, for at se musicallen "Book of Mormon", og derefter skal han med en tur på spillestedet BETA, hvor Sylvester vil præsentere ham for noget tung metal. Mon de to venner kan lære at sætte pris på hinandens musik?