SAMFUND
Hvad er vigtigt inden for politik og samfund, når man har særlige behov?

+
Indsæt
billede / video eller lyd
VIDEO GLAD FOLKEMØDET
Her kan du se eller gense Glad Fondens direktør Mikkel Holmbäck i vigtig debat om beskæftigelse af mennesker med handicap. Debatten foregik live i det socialøkonomiske telt lørdag.
VIDEO RASMUS PÅ FOLKEMØDET
Rasmus Nielsen er til årets folkemøde, hvor han møder stand-up komikeren Jacob Nossell og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen til en snak om handicappedes plads i samfundet. 
+
Indsæt
billede / video eller lyd

VIDEO FORSKELSBEHANDLING PÅ GRUND AF HANDICAP

1. juli træder der en ny vigtig lov i kraft, nemlig ”lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap”. Helt kort betyder det, at mennesker med handicap vil få samme beskyttelse mod forskelsbehandling, udenfor arbejdsmarkedet, som også gælder køn, race og etnisk oprindelse. Og ikke mindst, giver det mulighed for, at klage over diskrimination på baggrund af sit handicap. I dag er lovforslaget så vedtaget! Tv-Glads reporter, Daniel Henriksen, var til stede og klar til en kort snak med Børne - og socialminister, Mai Mercado, samt formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen. 
KVALITETSSIKRING AF STU
Amir besøger folketingspolitikeren Jens Henrik Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti) for at høre mere om hans partis beslutningsforslag om kvalitetssikring af STU og en 2-årig overbygning dertil.
+
Indsæt
billede / video eller lyd
+
Indsæt
billede / video eller lyd

HARDTALK MED UNDERVISNINGSMINISTEREN

Er det okay at en tredjedel af landets kommuner kun giver ét uddannelsestilbud til unge med særlige behov? 


Undervisningsminister, Merete Riisager, vil arbejde for, at de kommuner, som kun giver ét tilbud, kommer op på niveau med resten af landets kommuner og dermed tilbyder mere end én uddannelse til unge med særlige behov. For at sikre den udvikling vil Undervisningsministeren tale med Kommunernes Landsforening, KL, om sagen.

VALGMULIGHEDER ER VIGTIGT

Hvis Daniel Noti ikke havde fået lov til at vælge uddannelse selv, ville han nok ikke være lige så selvstændig og velfungerende, som han er i dag. 


For at få mere fokus på at det er vigtigt for unge med særlige behov at kunne vælge uddannelse selv, har Daniel Noti engageret sig politisk. Han har meldt sig ind i et parti, skriver læserbreve og taler med politikere. Målet er at politikerne åbner op for flere uddannelsesmuligheder for de unge.
+
Indsæt
billede / video eller lyd
+
Indsæt
billede / video eller lyd

MANGEL PÅ UDDANNELSESVALG

TV-Glads reporter Amir er taget til Helsingør for at møde Ludvig, som har mange uddannelsesønsker. Desværre vil kommunen ikke lade Ludvig begynde på nogle af de uddannelser. Og Ludvig ønsker ikke at starte på den ene uddannelse som kommunen har tilbudt ham. 
+
Indsæt
billede / video eller lyd

SØGTE IKKE PRAKTIKANTER MED HANDICAP

Casper Aastrøm lod sig ikke slå ud, da en butikschef fra elektronikbutikken POWER afviste Caspers ansøgning med kommentaren, "at butikken ikke ønskede erhvervspraktikanter med et handicap". Casper spurgte ind til en begrundelse og argumenterede for, at han ville kunne gøre arbejdet lige så godt som en person uden handicap. 


Butikken har efterfølgende taget Caspers argumenter til sig og ansat en medarbejder med spasticitet.

SMIDT AF HOLDET PÅ GRUND AF DIAGNOSE

Træneren fra Poul Pelles fodboldhold mente pludselig, at Poul Pelle ikke kunne spille med på holdet mere på grund af Poul Pelles diagnose.

Heldigvis var holdkammeraterne solidariske med Poul Pelle. De nægtede at fortsætte på holdet, hvis Poul Pelle ikke fik lov til at være med.

+
Indsæt
billede / video eller lyd
+
Indsæt
billede / video eller lyd
KUK I SYSTEMET MARTIN MÅ IKKE STEMME
Martin Rosenlind må ikke stemme til Folketingsvalget, selvom han er politisk aktiv. Og det er han meget frustreret over. Derfor har han anlagt sag mod staten. Kuk i Systemet undersøger Martins sag og taler også med Martins advokat Christian Dahlager om den kommende retssag d. 19. januar 2017.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her