KÆRLIGHED VED FØRSTE BESKED
Af Magnus Schultz Pedersen, foto Matias Olsen 

Kim og Astrid har været kærester siden 2014. De mødtes i en venskabsgruppe på Facebook for folk med forskellige handicaps og særlige behov. Kim skrev et opslag, hvor der blandt andet stod, at han var til heavy-metal, og det reagerede Astrid på: “Jeg synes, han så interessant ud og samtidig havde vi også mange fælles interesser” siger hun.

Hvor lang tid gik, der så før I blev kærester?
“Der gik en uge til 14 dage” svarer Kim. Astrid uddyber med, at de skrev og ringede sammen i en periode, hvorefter hun så foreslog, at de skulle mødes i virkeligheden.

Hvad var I mest nervøse ved da I skulle møde hinanden?
"Jeg var ikke så nervøs” svarer Kim, men det var Astrid til gengæld.
Hun havde købt en flaske Lambrusco, hvis det nu ikke skulle gå helt som forventet.
“Men det var slet ikke nødvendigt” siger hun.

Virkeligheden stemte så meget overens med forventningerne, at de slet ikke fik tid til at drikke Lambrusco, hvilket bringer et smil frem på deres læber: “Vi blev dybt forelskede med det samme, og det blev jeg positivt overrasket over” siger Astrid, hvilket Kim bekræfter.

Siden da har kærligheden varede ved og efter halvandet års tid med et langdistanceforhold, valgte de at flytte sammen.

Det kan noget at date online!
Både Kim og Astrid har prøvet at date ude i virkeligheden, men synes at det nemt kan gå for stærkt. I online-dating kan man derimod tage det i et mere langsommeligt tempo og lære personen bedre at kende, inden man mødes i virkeligheden.

Kim og Astrid kan godt anbefale folk med særlige behov at date online:
“Man kan være heldig at møde den rigtige” siger Kim og fremhæver, at hvis det ikke er noget alligevel, så kan man bare lægge det ned igen hurtigt, fordi det har foregået digitalt.

Her tilføjer Astrid, at mange også tit lader sig begrænse af afstanden mellem hinanden, når man mødes i virkeligheden, mens man i online-dating kan ende med at komme udover dette og møde den sande kærlighed, selvom vedkommende bor i den anden ende af landet – ligesom det var tilfældet med hende og Kim.

Har I nogle råd til folk omkring online-dating?
“Jeg vil anbefale, at man går ind på nogle sider, hvor man kan møde ligesindede, uanset om man er fysisk eller psykisk handicappet, og folk med de samme interesser. Det er mit råd” siger Astrid og fremhæver Facebook, hvor hun og Kim mødte hinanden, som et godt bud.

Det gode ved Facebook eller lignende sider er også - ifølge Astrid og hendes erfaringer - at man relativt nemt kan finde grupper med ligesindede, hvor der nemmere kan opstå en kemi, fremfor på de mere almindelige datingsider. Her har de oplevet, at det kan være mere tilfældigt, om man møder en med samme interesser – og især at møde en med samme slags udfordringer for den sags skyld.