NÅR RUTINERNE FORSVINDER

Tekst og foto af Mathias Thing Nielsen

Da jeg første gang fik meldingen om forværringen i antallet af smittede med Corona-virus, mærkede jeg et sug i maven efterfulgt af den første tanke: “Hvad er nu det?” og efterfulgt af “Hvilken betydning vil det få?”. Dagen efter, den 12. marts, kom det pludselig meget tæt på, da mit botilbud praktisk talt lukkede ned. En stor del af beboerne tog hjem, mens de resterende måtte blive tilbage og finde sig i, at deres dagligdag blev indskrænket kraftigt.

Jeg kæmpede med at fatte, at det her var min nye hverdag. Jeg er for tidligt født og har i den forbindelse underudviklede lunger. Det gør for eksempel, at jeg er ekstra følsom for sygdom i luftvejene - så i forhold til Corona-virus skal jeg passe lidt ekstra på. Så Sundhedsstyrelsens anbefalinger og råd, bliver læst - næsten - på samme måde som Biblen.
Det sværeste er nok i virkeligheden alle forandringerne – en hjerne med autisme kan jo godt lide små overskuelige forhold – men det er forandringerne i begyndelsen, der er svære.

Men når man nu har vænnet sig til det, er det en anden ro, der lige pludselig er, da verden jo er gået fra at buldre derudad til pludselig at være dødstille. Min hverdag er pludselig sat på hold!

 Jeg er rykket hjem til min mor, så længe mit botilbud kører på nedsat kraft, hvilket da er dejligt, men også en udfordring, da man i begyndelsen skulle vænne sig til at skulle bo under samme tag og vænne sig til sin mors bekymring og omsorg igen.
Jeg savner selvfølgelig pædagogerne fra mit botilbud, da jeg med hver enkelt havde fået udviklet nogle rutiner – den del savner jeg. Jeg tog ikke så voldsomt meget med til min mor, kun min medicin og det allermest basale ned i kufferten, da jeg tog hjem fredag den 13. marts. Jeg sørgede dog for også at tage mine to bøger med, som jeg er i gang med at læse til researchbrug på mit arbejde som udenrigsjournalist. Udover det har jeg også en servicehund, som der jo også skal tages højde for i alt dette. Hun har nu taget det i stiv arm (eller pote!) og har håndteret det flot.

I forhold til Corona-virus har jeg selv taget nogle forhåndsregler, som jeg kun kan anbefale, at man tænker over. At man selvfølgelig overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand til andre, vaske hænder ofte og spritte af. Derudover kan man skrue lidt ned for nyhedsstrømmen og fylde sit liv med kontakten til både familie og venner gennem telefon og beskeder.

Så længe vi overholder dette, kan det ikke gå helt galt!