GLAD BREVKASSE 

Det er ikke altid, at man kan klare alle livets problemer selv - derfor er det godt at kunne spørge andre til råds. TV-Glad har lavet en brevkasse, som du kan skrive dine dilemmaer og problemer til. Herefter vil et panel af Glads skarpe medarbejdere besvare og give deres bedste råd videre om livet med udfordringer. Skriv til olivia.cb@tv-glad.dk 

 

God læsning af Brevkassens første to dilemmaer, der er blevet besvaret af månedens panel, Victoria og Maria. 

Foto af Freja Armstrong 

 

Dilemma:Kære Brevkasse. Jeg er 20 år og har nogle udfordringer, som gør, at jeg har brug for hjælp til forskellige ting. At planlægge min tid, komme op om morgenen, få styr på mine følelser og hjælp til økonomi. Men jeg er også et voksent menneske med venner og egne holdninger. Derfor bliver jeg rigtig ked af det, når nogen behandler mig som et barn. Hvordan sørger jeg for at sige eller vise på en god måde, at jeg ikke vil behandles som et barn, men som en voksen med nogle udfordringer?

Svar: Hej, vi kan godt forstå det er svært. Vi har selv prøvet det, og derfor har vi to gode råd, som vi håber du kan bruge til noget. Du kan enten prøve at sige til dem, du synes behandler dig forkert:“ jeg er rigtig glad fordi du godt vil hjælpe mig, men jeg har det bedst med at komme til dig, når jeg har brug for hjælp”. Eller bede dem tale mindre nedværdigende. Derudover kan du også prøve, at lave aftaler på dit bosted/arbejdsplads eller med hjemmevejleder om, at man en gang imellem skal tage en snak om, hvad man har brug for og forventningsafstemmer. Så kan man fortælle hvad man har det bedst med og være med til at styre den hjælp man får på en god måde, så man ikke føler sig overset eller forkert behandlet.


Dilemma: Kære Brevkasse. Hvordan klarer man forsamlingsforbuddet, når man gerne vil være flere? Jeg savner at se mine venner, men man må jo ikke være mere end 5 samlet. Hvad kan jeg gøre for ikke at være så ensom under corona?

 

Svar: Hej, vi kan godt forstå det er en svær tid, det er det for os alle.
Vi håber du kan bruge disse råd til noget, så det bliver lidt nemmere og komme i gennem. Det er et rigtig godt spørgsmål - vi føler også, at det er en kæmpe byrde. Man bliver ensom og vil gerne se sin kæreste, venner, familie, men er samtidig bange for at blive smittet og smitte andre. Så du skal vide, at du ikke er alene!
Du må desværre ikke mødes med mere end 4 af dine venner, men du kan mødes med flere af dine venner over de sociale medier. Her kan du holde nogle gode aftener med dine venner. I kan for eksempel se netflix eller andet tv sammen over de sociale medier. I kan også tale i telefon eller facetime. Derudover kan det også være rigtig hyggeligt at gå en tur udenfor i det gode solskinsvejr for tiden. Men hold ud lidt endnu.

Hilsner fra Victoria og Maria, Tv-Glad

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her