HVAD SKAL VI EGENTLIG MED NYTÅRSFORTSÆT? 
Af Maria Lytzen

Du kender sikkert til nytårsfortsæt. Måske du selv har haft et nytårsfortsæt, og så kender du sikkert også til, at det kan være svært at overholde det. For nogen kan ønskerne for det nye år handle om træning, spise mindre chokolade eller måske endda være en bedre ægtemand. Læs med her og blive inspireret til dit eget nytårsfortsæt.

Jeg har interviewet tre af mine Glad-kollegaer for at vide mere om, hvilke nytårsfortsæt de har, og hvordan man mon kan overholde dem. Rasmus Nielsen har ofte et nytårsfortsæt. Og det er for det meste det samme: ”Det er noget med at leve sundere, men jeg synes, det er svært at holde et helt år. Jeg ryger slet ikke og drikker meget lidt, men til gengæld spiser jeg mega meget chokolade og lidt usund mad”. 

Men hvordan går det så med at leve sundere for Rasmus? Han fortæller, at han bor alene, og derfor kan gøre hvad han vil. Derfor kan det være svært for ham at overholde det, og falder tit tilbage i de dårlige vaner efter 1-3 måneder: ”Nogle gange har jeg lavet aftaler med venner og veninder om at drikke mindre kaffe og så synes jeg, det er nemmere at holde”. For Rasmus kan det altså være nemmere, hvis man laver sit nytårsfortsæt i en aftale med andre. Sidste år Rasmus et nytårsfortsæt om at få en større overkrop: ”Det har jeg været meget disciplineret omkring. Jeg ved ikke hvorfor det har været nemmere end med chokoladen”.  

For Amir Becirovic handler nytårsfortsæt om noget helt andet. Han vil nemlig gerne prøve at være en bedre ægtemand: ”Jeg er lidt bange for, at jeg ikke giver lige så meget kærlighed til min kone som hun giver til mig. Jeg vil gerne hjælpe mere derhjemme og være der mere for hende”. 

Amir er meget begrænset på grund af sin stærke smerter, så derfor håber han på færre smerter, så hans nytårsfortsæt kan gå i opfyldelse: ”Jeg vil have færre smerter, så jeg kan hjælpe hende lidt mere”.

En der ikke er så vild med nytårsforsæt, er vores kollega, Thomas Novotny. Selvom han godt ved, at man ofte lover at holde op med at spise kød og ryge, men det er ikke noget for Thomas: ”Jeg glæder mig til at holde nytår, men det er noget opreklameret pis med nytårsforsæt, for hvor mange holder det egentligt”. 

Og det kan Thomas jo have ret i. Han afslutter ved at sige: ”I vores samfund i dag skal alle være perfekte, og det prøver alle at gøre gennem nytårsfortsætter. Men vi har alle vores særheder. Lad det være med det”.

Og med disse ord – godt nytår fra TV-Glad.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her