VI NØRDER JEG KAN IKKE SVØMME, MEN JEG ELSKER HAVET  
Af David Frantsen, foto Andrei Thustrup Petersen 

Jeg har lidt vandskræk, for jeg hader at bade på stranden og jeg er dårlig til at svømme. Alligevel er der noget ved havet som fascinerer mig, for jeg tror ikke, at der findes så rigt, smukt og mangfoldigt et dyreliv som det der er i havet. Havet rummer så mange mysterier og så spændende fortællinger, som kun naturen selv kan  fortælle!


Tværs over havet med mågerne
  Forestil dig, at du tager en promenade mellem Sydsjælland og Møn om sommeren. Du kommer fra Vordingborg og du har en kæreste, som bor på Møn.    Og mens du kigger på havet mellem  Sydsjælland, Møn og Falster lytter du til 'Beyond The Sea' med Robbie Williams, mens du kan se måger flyve på himlen,  imens  krabber vandrer rundt på strandkanten, og du nede i havet kan se rødspætter svømme om kap med  gopler.

 

 SÅ ser du hende stå der på Møn og vinke til dig med så stor forventningens glæde i sine øjne, at dit hjerte vil smelte, som  da du blev forelsket første gang. 

Jeg erindrer også, da jeg i 6. klasse var med min gamle skole på ferie på Læsø, hvor jeg brugte flere timer på at kigge på mågerne, mens de fløj over havet. Jeg kan ikke forstå hvordan så vakre og smukke fugle som måger kan være så upopulære, når de er en vigtig nøgle af naturens økosystem! 

Havets stærke kraft
Den særlige betydning, havet har for mig kom sig af da jeg som 9-årig så filmen Hjælp Jeg er en fisk! Det er en af de bedste danske tegnefilm nogensinde!  Efter at jeg havde set den film, måtte jeg bare ud og låne alle de bøger jeg kunne om havets dyreliv på bibliotekerne!  

Denne stærke kraft og magi har havet. Og så dyrelivet... Altså, at se et helt koralrev mens der svømmer havskildpadder, delfiner og fisk i alle regnbuens farver må nok være noget af det højeste man kan opnå her i livet!   

Nogle gange har jeg også ønsket mig, at jeg  kunne drikke eliksiren fra 'Hjælp Jeg er En Fisk', og selv blive  en klovnefisk, der bare kunne stikke af fra det hele.  Jeg er jo entertainer, så derfor vil en klovnefisk være den rette at blive til . 


Når pligterne blev for krævende og når det hele bare begyndte at stresse, så ville det være så dejligt hvis man sammen med kvinden i sit liv kunne blive til to fisk, der svømmede rundt i det åbne hav og bare kunne flygte fra hverdagens problemer.